Dyk Dig Fri


Tjej anklagad för stöld efter att tagit sopor från Tesco

Posted in Andra dyktexter,Diverse av junkfoodgteborg på februari 16, 2011

Motgång för en dumpstrare, tråkigt och sjukt men jag är inte det minsta förvånad faktiskt.. Hon i artikeln hade som vi alla dumpstrare gör hämtat mat som helt uppenbart skulle slängas, vilket inte är några konstigheter, och vilket borde vara okej eller åtminstone något som snut inte orkar bry sig om och lägga resurser på. Tydligen hade hon gått hem och när hon var hemma hade snuten kommit och bankat på dörren och tagit med henne till station där hon fick förklara sig men inte ens då hade hon fått gå. Jag kan förstå hur det kan se ut om man ser någon som går in på en baksida av en butik och senare kommer man därifrån med massa saker, hur det var i det här fallet vet vi inte om dom såg henne bara gå därifrån med massa saker eller om dom såg henne rota i en container.. Om det är så att det var helt uppenbart att hon tog sopor är det helt sjukt om dom bestämde sig för att ta henne, även fast det inte skulle förvåna mig det minsta då snuten inte är något att hurra för.

Jag är möt ordningsmakten av olika slag när jag dumpstrat och det är ju aldrig uppskattat vad man gör, någon gång har man fått en gnutta sympati när man spelat på att man är hungrig och inte har några pengar. Men dom allra flesta gångerna har man bara blivit avvisad från platsen efter att man blivit uppläxad: ”så här får man absolut inte göra fattar du väl! förstår du inte att du kan skada dig och bli sjuk!” Vissa gånger har man fått lämna vad man tagit men andra har det varit okej att ta med sina sopor, så det visar ju att det är ganska okej vad man gör och knappt räknas som brottlsigt och att dom känner lite sympati..

Men vad säger egentligen lagen om detta i sverige? och i andra länder? Någon som vet med säkerhet? Lagen säger väl att det är olagligt att ta sopor om det är inom ett inhägnat område eller i en låst container, och då kan man åka dit för olaga intrång, stöld eller snatteri. Men så länge det är i en olåst container och inte på ett inhägnat område så är det fullt lagligt. Men vad jag vet så är det ingen som har blivit dömd för att ha dumpstrat, eller någon som vet någonting? Hur som helst så är detta inget som länsman ser som ett allvarligt brott och därför får man gå efter en liten uppläxning.

Ja här kan ni läsa artikeln om ni vill: artikeln
kompleterande artikel

Annonser

Ett svar to 'Tjej anklagad för stöld efter att tagit sopor från Tesco'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Tjej anklagad för stöld efter att tagit sopor från Tesco'.


  1. Tycker det är svårt att hitta information om vad som verkligen gäller (i Sverige är väl mest intressant).


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: