Dyk Dig Fri


Konsum Mönsterås gnäller när dom blir av med sopor

Posted in Andra dyktexter av junkfoodgteborg på februari 3, 2011

tja,

Hittade en några dagar gammal artikel från den östra sidan av vårat land, där vi kan läsa om hur otroligt jobbigt det är för den vikarierande chefen på konsum när hon inte kan få stopp på att det stjäls sopor från hennes container. Familjer har ertappats när dom varit där för att hämta mat, min spontana tanke är att det är människor som inte har så mycket pengar som är och gräver i containern. Har flertal gånger mött på personer på butikers baksidor som är hemlösa eller på andra sätt är utsatta i vårt samhälle och då knappt har pengar, man delar då givetvis med sig extra generöst då man själv har det rätt bra när man har en lägenhet och kan leva rätt gratis utöver det.

Att man som butik inte har hjärta att acceptera att behövade personer hämtar mat är helt sjukt tycker jag, när det är skräp det handlar om. Fast för de så handlar det om att tjäna pengar, för varje matbit som tas ur deras sopor köps inte i butiken och det är ju helt fruktansvärt. Fast man kan ju fråga sig hur mycket mat
som skulle köpas istället, då den som inga pengar har inte heller kan handla.. Om chefen tänker så och fortfarande inte vill bli av med sina sopor är det helt hjärtlöst!

I artikeln så kan butiken givetvis inte uttala sig om att de inte vill bli av med sopor ur en ekonomisk aspekt och rädsla av att fler ska börja dumpster diva och på så vi bli av med ännu fler kunder. Så för att försöka tackla detta på bästa löjliga sätt så tas det klassiska upp att man blir magsjuk av maten, men det vi alla friganer att det är den största lögnen då man använder sina sinnen för att avgöra om saker är ätbara. och vilken ”vanlig” person har inte druckit några dagar gammal mjölk eller skurit bort en dålig bit av en frukt eller grönsak för att äta resten?

Så konsum i Blomstermåla (och alla andra butiker, affrärer och kedjor) låt era sopor ätas upp från containern eller skänk bort den! och om det är helt otänkbart så försök att inte slänga så mycket mat, rea ut gammal mat och beställ inte hem så mycket så att det inte behövs slängas. För det produceras redan på tok för mycket mat för att allt levande ska må bra av det i längden.

Artikeln hittar du här

/SFB-boy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: