Dyk Dig Fri


dumpstringsåret 2010

Posted in Andra dyktexter,Diverse,dumpster diving av junkfoodgteborg på januari 6, 2011

tjolahopp,

nu när 2011 har börjat så tänkte jag summera 2010 en aning här från dykdigfris sida. Mycket mat har räddats och dumpstringens kunskap har ökat en aning och spridits till nya människor via ord och möten med personer i kollektivtrafiken och till nyfikna bekanta. förhoppningsvis här på bloggen också? nyfikna personer har ju tittat in och skrivit, någon har fått följa med och andra har nog gett sig ut bakom butiken i kvarteret på egen hand.

Under 2010 har två av gbg kanske bästa ställen försvunnit, för att butiker har velat låsa in och hindra oss från att ta vara på det som ändå skulle slängas, detta för att istället låta oss äta det som dom ser som sopor eller ge bort till behövande.

men nya ställen har även hittats, både sämre och bättre, överallt kan man dumpstra bara man ger sig ut och försöker. En fantastisk ny butik har öppnat nära mig själv här på årsslutet vilket glädjer mitt ego, samtidigt som det är idiotisk att flera nya butiker öppnas för att vi ska konsumera mer, och mer resurser ska användas för att producera. Men vi ska ju som många tror att konsumera oss ur denna ekonomiska kris och tära mer på jordens resurser och skeppa hit mer mat från andra delar av världen när det råder svält överallt i mer eller mindre utsträckning.

men det är bara att köra på som vanligt och undvika konsumtion och ta vara på den maten man kommer åt, gott nytt skräp år på er alla och en vink till alla fantastisk friganer ute i landet och er på www.frigan.se,

sopor är guld! pepp!

Annonser

2 svar to 'dumpstringsåret 2010'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'dumpstringsåret 2010'.

  1. Hannes said,

    Kul blogg du har, följer din och ett par andras bloggar om dumpsterdiving… Själv har jag dumpstrat i drygt ett år då jag av en händelse upptäckte icas sopcontainer när jag skulle ner till vårt lägenhetsförråd. Sedan dess har det dumpstrats för drygt 11 000kr och det tickar stadigt på. Jag har bara tagit en liten del av det jag hittat och då skall tilläggas att icabutiken ”bara” är en Ica nära-butik (alltså en av de minde butikerna)… kan bara föreställa mig hur det ser ut i en Ica Maxi-butiks sopcontainer.

    Keep up the good work!


    • härligt med läsare, och ännu bättre med folk som dumpstrar! det känns faktiskt som fler och fler börjat med detta, för ju fler vi blir ju mondre bidrar vi till detta konsumtionssamhälle… om man nu inte lägger pengar som man sparar på någonting annat.. hur som helst är det bra att mer mat kan räddas från att slängas i onödan. Tyvärr är det så att de största och flesta butikerna har komprimatorer som gör det i princip omöjligt att komma åt maten, men det är ju sjuka mängder som slängs och det vore fantastiskt om man skulle kunna komma åt det.

      Pepp och soplycka!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: