Dyk Dig Fri


Bröd och skådespel – söndagsfynd!

Posted in Uncategorized av junkfoodgteborg på augusti 29, 2010

Denna regniga söndag gav vi oss ut, på Hisingen som vanligt – och det gav resultat som vanligt! Dels lite av standardutbudet – bröd, korv och grönsaker – men även en rent ohemul mängd bananer! Tog en hel påse, då vi tänker testa det som nämnts i föregående inlägg; bananvin!

Det stora fyndet för kvällen var dock tämligen underhållande – en röd gitarr med blommor på! Bröd och skådespel sa Caesar, bananvin och gitarr säger vi!

Vänster till höger: Fetestor squash, gitarr, två paprikor, fem jättefärska tomater, rotsaker, femhundraelva bananer, räkor i lake, hotdogs, ett halvkilor rödbetssallad, godispåse (inkl dubbelnougat!), 4kg vetemjöl, tjock korv, kycklingkassler, skogaholmslimba, filmjölk, leverpastej, en citron och fem apelsiner, ett gäng lökar.

Annonser

4 svar to 'Bröd och skådespel – söndagsfynd!'

Subscribe to comments with RSS eller TrackBack to 'Bröd och skådespel – söndagsfynd!'.

 1. Linda said,

  Det här är ju en fantastisk grej. Jag och några kompisar har flera gånger pratat om att ge oss ut men det har aldrig blivit av, mestadels pga att vi inte vet vart man hittar olåsta containrar. Har du lust att nämna nåt eller några ställen eller behåller du dem för dig själv?


  • Förut skrevs rätt öppet om var det fanns, men har slutat skriva ut det pga att det blivit färre ställen och jag inte vill riskera att affärerna upptäcker det i onödan. Släng iväg ett mail till emil punkt a punkt hansen at gmail så ska vi se om det går att lösa nått. Mitt generella tips är dock att leta i förorter och andra bostadsområden där det bara finns enstaka affärer av medelstor typ. En del matvaruhus kan man dyka på, men oftast är det de mellanstora butikerna (tänk typ willys hemma eller vad de heter).

 2. Nalle Puh! said,

  Jag har en idé! Sluta vara parasiter på samhället och arbeta som alla andra. Då kan man nämligen betala för maten och få precis det man vill ha. Det är stöld att ta mat från sopor i Sverige!


  • Parasiterar så mycket vi vill, thankyouverymuch. Tänker inte gå in på de etiska eller politiska aspekterna då jag inte tror att du är kapabel att förstå dem, men vad gäller det rent juridiska har du troligen fel. Brottsrubriceringen stöld förutsätter att offret för stölden lidit direkt skada av den, något som inte gäller i de flesta fall när det kommer till containerdykning. Även polischefen i Göteborg har nämnt detta i en intervju i GP, att han inte kunde se hur dumpster diving skulle kunna vara olagligt sålänge containersarna ligger öppna.

   Möjligen skulle det kanske kunna räknas som egenmäktigt förfarande, men som sagt tycks inte Göteborgs polischef dela denna uppfattning och jag lägger nog mer vikt vid hans uttalande än det av en gul björn.

   Vad det däremot kan vara, är olaga intrång. Detta beror ju även det på omständigheterna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: