Dyk Dig Fri


Frigansk vår och sommar!

Posted in Uncategorized av junkfoodgteborg på augusti 7, 2010

Nu var det längesedan man bloggade, har hänt så mycket annat. Flyttat hemifrån, t.ex., vilket har inneburit en ökning i mitt dykande. Har nu levt nästan helt friganskt, vilket dock har underlättats av att jag tyvärr börjat äta kött igen (bara dykt kött, ska sägas till mitt försvar). Dyker ungefär en gång i veckan, men det beror mest på att jag ofta har folk hemma hos mig – hade jag bara stått för min egen matförsörjning hade det nog räckt med två gånger på tre veckor.

Man har noterat en skillnad i dykresultaten de senaste månaderna. Sedan ett av göteborgs bästa ställen stängdes igen och ett annat gick från riktigt bra till rätt kasst, i kombination med att två ställen gått från rätt dåliga till jättebra, så har våra dykutflykter ändrat karaktär och även fynden. Innan var det mycket färskt bröd (ofta bakat dagen innan), stora mängder grönsaker av en given typ – t.ex. 10 kilo squash eller två bärkassar champinjoner. Numera är det mer blandat man hittar – halvgammalt bröd som just gått ut, mejerivaror, lite blandade grönsaker och en hel del korv. Har nästan levt på heldumpstrad stroganoff och wok i två veckor nu.

Här kommer även lite bilder:
dyk01
Gårdagens fynd. Bröd i stora lass, vilket är bra då min frys börjar bli tom. Utöver det, två paket Keso, en liter var av apelsinjos, a-fil, lingonfil och mellanmjölk, två paket korv, och den vita påsen är smockfull med potatis, säkert 5 kilo. Stekt potatis, lök och korv till middag idag.

Dyk02
Ostparadiset för några veckor sedan. Massa hårdost och mjukost – och då tog vi nog max en tredjedel av det som fanns (det dyks ganska frekvent på det stället av annat folk också, så resten lär ändå ha gått åt). Dessutom två paprikor. Vi for hem till min mor och far och hade ostbricka, mumsigt som sjutton!

Dyk03
Ett dagsdyk får ett bra tag sedan. Minns inte detaljerna, men bla. ett halvdussin risifrutti, två paket leverpastej, färsk pasta, tomater och två smoothies.

Live long and dyk väl \\//_
//Stringburka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: